Kunnskapsbase
Hvordan oppdatere hostfil - Windows
Skrevet av Linda Fermann på Thursday 13 August 2015 10:47

Hvorfor oppdatere hostfilen

Selv om den nye nettbutikken er flyttet til produksjonsmiljøet der den skal være ved lansering, er den foreløpig ikke generelt tilgjengelig på internett. Det betyr at deres kunder og potensielle kunder foreløpig ikke vil ha tilgang til nettbutikken.

For at alle skal ha tilgang til den nye nettsiden må dere bestille en DNS endring hos deres DNS leverandør. Det kommer mer informasjon om dette i egen oppgave siden i prosjektet.

Inntil DNS endringen er gjort, dvs i det dere lanserer, må dere fortelle PCen deres hvordan den skal finne disse nettsidene.

Det gjøres ved å gjøre en tilpasning i hostfilen på PCen. Hostfilen er en fil PCen bruker for å koble ip adresser til en URL. Dere skal ha fått beskjed hva dere skal legge inn i hostfilen deres i selve oppgaven.

Nedenfor følger informasjon om hvordan oppdatere hostfilen for en windows PC.

Hvordan oppdatere hostfilen

Hostfilen oppdateres enklest via windows notepad/notisblokk. Denne finner du ved å søke.

NB! Notepad må kjøres som administrator. Dette betyr at du må høyreklikke på notepad og velge kjør som administrator.

Når du åpner notepad i administratormodus kan du få spørsmål om du vil tillate at programmet gjør endringer på denne datamaskinen. Svar i tilfelle ja på dette.

Da får du opp en tom notisblokk. Velg åpne og gå til stien windows/system32/drivers/etc.

NB! Pass på å velge alle filer nederst til høyre for å se hostfilen og de andre filene som ligger i denne mappen.

Legg så inn IP adressen og URLen du har fått som vist i eksempelet nedenfor

81.175.41.123 www.nettbutikk.no

Deretter lagrer og lukker du hostfilen og notepad.

Nå skal du kunne gå til hvilken som helst nettleser på denne PCen og skrive inn “www.nettbutikk.no” for å komme til den nye nettsiden deres.

Hvordan veksle mellom ny og gammel løsning

Nå når du har endret hostfilen din vil du hver gang du skriver “www.nettbutikk.no” komme til den nye løsningen.

Du har kanskje fremdeles behov til å gå inn på den gamle løsningen og dersom du har det gjør du som vist nedenfor.

Når du legger inn dette tegnet (#) foran linjen sier du at hostfilen skal se bort fra det som står videre på linjen.

Det betyr at du kan legge til eller ta bort # for å styre hvilken nettside du vil ha tilgang til.

Gurusoft Support by Gurusoft